15/4/13

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ


    
Η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου και η Σχολική Κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) διοργάνωσαν την:



Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying)




Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 15% των μαθητών έχουν βιώσει συμπεριφορές εκφοβισμού-θυματοποίησης από συμμαθητές τους. Τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιώνονται και στην ελληνική πραγματικότητα , σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη, που πραγματοποίησης η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012. Ο εκφοβισμός-θυματοποίηση (bullying) μαθητών από συμμαθητές τους αποτελεί μορφή βίας και επιθετικής συμπεριφοράς που εμφανίζεται κυρίως στο σχολείο με σοβαρές επιπτώσεις για τη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και τη διαδικασία της μάθησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στις 11/4/13 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου (Αλέκου Παναγούλη 13).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.