2/3/12

Καλλιτεχνικά εργαστήρια σε σχολεία- Δήμος Χαλανδρίου





ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ

2ος  ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΣΤΟ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Στα πλαίσια της κοινοτικής δράσης του Κέντρου Ημέρας Εφήβων «Ωρίωνας» της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. ξεκίνησε τον Φεβρουάριο ένας νέος κύκλος καλλιτεχνικών εργαστηρίων, στο 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.

Ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε τον Νοέμβριο και συνεχίζει να πραγματοποιείται στον χώρο του Κέντρου Ημέρας με παιδιά από την κοινότητα και από το ξενώνα παιδιών «Μελία» της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Στον κύκλο αυτό θα υπάρξουν δράσεις που θα πραγματοποιούνται στον χώρο του σχολείου από  τα Εργαστήρια Μουσικής, Εικαστικών και Θεάτρου.

Οι  δράσεις αυτές  ξεκίνησαν  με το Εργαστήρι Μουσικής και τη συμμετοχή μαθητών  από ένα τμήμα της  Γ τάξης Γυμνασίου, με διάρκεια τουλάχιστον 8 εβδομαδιαίων συναντήσεων που  ενσωματώθηκαν στο σχολικό πρόγραμμα. Οι μαθητές, με την καθοδήγηση της συντονίστριας  Μαρίας Παπαρδάκη, γράφουν  στίχους τους οποίους θα τραγουδήσουν, δημιουργώντας ένα δικό τους τραγούδι σε ύφος hip-hop  με θέμα  γύρω από τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων . Στη συνέχεια, με τη συμβολή ενός δεύτερου τμήματος της Γ  Γυμνασίου, το τραγούδι θα ενορχηστρωθεί, θα ερμηνευτεί από τους μαθητές και θα  ηχογραφηθεί  σε c.d.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι να  ενθαρρύνουν μέσω δημιουργικών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων,  τους μαθητές να εκφράσουν συναισθήματα,  ανησυχίες και δυσκολίες που σχετίζονται τόσο με την  περίοδο της εφηβείας την οποία διανύουν, όσο και με τις δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν στον  κόσμο που τους περιβάλλει. Παράλληλα, οι έφηβοι έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με  εξειδικευμένα υλικά , τεχνικές και εξοπλισμό, γνωρίζοντας έτσι  νέους τρόπους ενασχόλησης με το αντικείμενο των εικαστικών, του θεάτρου και της μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.